دیجیتال مارکتینگ

15 روش آسان برای کاهش نرخ پرش (بانس ریت) کاربران در سایت

کاهش نرخ پرش (نرخ فرار) یا همان بانس ریت (bounce rate) کاربران در سایتتان، علاوه بر اینکه در افزایش فروش شما تاثیر مستقیم دارد باعث می‌شود در گوگل هم رتبه بهتری کسب کنید.

به زبان ساده نرخ پرش بیان‌گر تعداد بازدیدکنندگانی است که وارد یک صفحه از سایت شما شده و بدون اینکه به صفحات دیگر سایتتان بروند مستقیماً از همان صفحه سایتتان خارج می‌شوند.

پرش یا فرار کاربر وقتی اتفاق می‌افتد که بازدیدکننده سایت شما با چیزی که مورد انتظار او است مواجه نشود یا احساس خوبی از حضور در سایت شما دریافت نکند. او خیلی راحت از سایت شما خارج شده و به سراغ سایت‌های دیگر می‌رود. تعداد افرادی که از سایت شما پرش (فرار) می‌کنند، در ابزارهای تحلیلی با واژه bounce rate ( بخوانید بانس رِیت) بیان می‌شود.

نرخ پرش بالا قاتل نرخ تبدیل است! اگر افراد زیادی سایت شما را در همان صفحه اول ترک کنند شانس شما برای تبدیل آن‌ها به مشترک یا مشتری به شدت کاهش می‌یابد.در واقع اگر کاربران به سرعت از سایت شما خارج شوند، شما اصلاً فرصتی برای تعامل با کاربران، جلب اعتماد و متقاعد سازی آن‌ها برای خرید از سایتتان ندارید! در نتیجه با بهبود نرخ پرش، به طور غیر مستقیم در حال افزایش فروش خود نیز هستید.

به علت مهم بودن کاهش bounce rate ، در ادامه 15 روش کاربردی را در این زمینه برای شما آورده‌ام. امیدوارم به کمک آن‌ها بتوانید نرخ پرش کاربران در سایت خود را کاهش داده و علاوه بر کسب رتبه بهتر در گوگل به فروش و سودآوری بیشتری نیز برسید.

نرخ پرش (Bounce Rate) دقیقاً چیست؟

برای درک بهتر نرخ پرش دو تعریف از دو منبع معتبر را برای شما آورده‌ام:

تعریف Google :

نرخ پرش تعداد سشن‌های (جلسات) سایت شماست که تنها دارای یک صفحه باشد. در واقع وقتی در طول یک سشن تنها یک درخواست به سمت سرورهای گوگل آنالیتیکس ارسال شود (برای مثال وقتی که کاربر تنها یک صفحه از سایت شما را باز کند و سپس بدون هیچ درخواست دیگری از سایت خارج شود) به عنوان پرش یا فرار کاربر در نظر گرفته می‌شود.

تعریف Yoast :

نرخ پرش معیاری است که درصد افرادی که وارد سایت شما می‌شوند و در صفحه‌ای که در آن حضور دارند هیچ کار دیگری انجام نداده و از آن خارج می‌شوند را مشخص می‌کند.

اینکه ارسال درخواست به سمت سرورهای گوگل آنالیتیکس چطور صورت می‌گیرد و چه مواردی را دقیقاً می‌توان به عنوان پرش کاربر در نظر گرفت خود بحث مفصلی است که خارج از موضوع این مقاله است. اما شما به طور کلی این درخواست را برابر رفتن کاربر از صفحه فرود به یک صفحه دیگر از سایت خود در نظر بگیرید. یعنی طبق تعریف گوگل اگر بازدید کننده تنها یک صفحه از سایت شما را مشاهده کرده باشد و به صفحه دیگری از سایت شما نرفته باشد پرش رخ داده است.

تعریف بانس ریت

در کل برای کاهش نرخ پرش کاربران باید کاری کنید که کاربران از سایت شما فراری نباشند و دوست داشته باشد بیشتر در آن گشت و گذار کرده و به تعامل بپردازند. اگر این کار را انجام دهید نرخ پرش هر تعریفی که داشته باشد شما موفق به کاهش آن شده‌اید.

وقتی بازدید کنندگان وارد صفحه‌ای از سایت شما می‌شوند و چند ثانیه در آن صفحه می‌مانند ولی بدون بازدید از صفحه‌ای دیگر، از سایت شما خارج می‌شوند پرش یا فرار کاربران رخ داده است!

وقتی نرخ پرش شما بالا باشد یعنی شما قادر نبوده‌اید بازدیدکننده را متقاعد کنید تا به دعوت به اقدام شما (CTA) پاسخ دهد. برای مثال در یک فروشگاه اینترنتی وقتی کاربری وارد یک صفحه محصول شود و روی دکمه دعوت به اقدام “افزودن به سبد خرید” کلیک نکند و از صفحه خارج شود یک پرش یا فرار کاربر برای شما رخ داده است.

به همین ترتیب شما ممکن است در صفحات مختلف سایت خود دعوت به اقدام‌های مختلفی مثل عضویت در سایت ، عضویت در خبرنامه ایمیلی ، مطالعه یا مشاهده مطلب دیگر و … داشته باشید و اگر کاربر در همان صفحه اول سایت بدون پاسخگویی به CTA،سایت شما را ترک کند نرخ تبدیل قیف فروش شما هم به شدت کاهش خواهد یافت.

یک بازدید کننده می‌تواند توسط کلیک روی یک لینک خارجی ، کلیک روی دکمه بازگشت (معمولاً برگشتن به صفحه نتایج موتور جستجو ) ، بستن مرورگر ، تایپ آدرس جدید در مرورگر یا مشکلات هاستینگ از سایت شما پرش کند یا در اصطلاح بانس شود.

چطور نرخ پرش را اندازه گیری کنیم؟

اکثر وب‌سایت‌ها از ابزار تحلیلی Google Analytics برای تحلیل و بررسی سایت خود استفاده می‌کنند. برای بررسی نرخ پرش در گوگل آنالیتیکس پس از ثبت سایت خود در این ابزار، باید کمی فرصت دهید (معمولاً 72 ساعت) تا اطلاعات سایت شما جمع‌آوری شود و قابل نمایش باشد.

سپس از بخش Audience  قسمت  Overview را انتخاب نمایید. نرخ پرش کلی کاربران سایت شما نمایش داده می‌شود.

نرخ پرش در گوگل آنالیتیکس

یک استراتژی برای کاهش نرخ پرش کلی سایت خود این است که صفحات برتر و پر بازدید سایت خود را شناسایی کنید و با کاهش بانس ریت در آن‌ها نرخ پرش کلی سایت خود را کاهش دهید.

برای مشاهده صفحات برتر سایت خود در گوگل آنالیتیکس از بخش Behavior وارد قسمت Site Content و سپس Landing Pages شوید.

کاهش نرخ پرش صفحات اصلی سایت

نرخ پرش مناسب چه اندازه است؟

نرخ پرش به شما این بینش را می‌دهد که آیا کاربر بعد از ورود به صفحه‌ای از سایت شما، به چیزی که دنبالش بوده است رسیده است یا خیر. نرخ پرش بالا یعنی بازدیدکنندگان آنچه که به دنبالش بوده‌اند یا انتظارش را می‌کشیده‌اند را پیدا نکرده‌اند.

اما چه نرخ پرشی بالا و چه نرخ پرشی پایین در نظر گرفته می‌شود؟

یک درصد بانس ریت خوب به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها صنعتی است که در آن حضور دارید. در واقع گوگل هم برای رتبه‌بندی سایت‌ها، بانس ریت سایت‌های رقیب و هم صنعتی که در یک کلمه کلیدی خاص با هم رقابت میکنند را با هم مقایسه می‌کند.

به طور کلی میزان درصد نرخ پرش :

  • بیشتر از 80 درصد بسیار بد است.
  • 70 تا 80 درصد ضعیف است.
  • 50 تا 70 درصد متوسط است.
  • 30 تا 50 درصد عالی است.
  • زیر 20 درصد طبیعی نیست و امکان ندارد. یعنی به علل مختلفی نرخ پرش توسط ابزارهای تحلیلی اشتباه محاسبه شده است. عواملی مثل جایگذاری نامناسب یا چندباره کد رهگیری گوگل آنالیتیکس ، استفاده از سرویس‌های جانبی مثل چت آنلاین یا … .

اگر نرخ پرشی بدتر از متوسط دارید می‌تواند بنا به دلایلی مثل سرعت کم بارگذاری سایت، هدایت بد کاربران در سایت، طراحی بد تجربه (UX) و رابط کاربری (UI) ، دعوت به اقدام‌های نا مشخص و … باشد که در ادامه به طور مفصل به آن‌ها پرداخته‌ام.

به طور کلی اگر درصد نرخ پرش کاربران بیشتر از 60 درصد است باید به فکر کاهش این عدد باشید.

همانطور که گفتم نرخ پرش با توجه به نوع محتوا و صنعت شما می‌تواند کاملاً متفاوت باشد و مهم این است که در مقایسه با رقبای خود نرخ پرش بهتری داشته باشید. با این حال دو آمار که مراجع معتبر برای نرخ پرش صنایع مختلف و همچنین قسمت‌های مختلف یک وب‌سایت تخمین زده‌اند را در ادامه آورده‌ام.

نرخ پرش با توجه به صنعت

نرخ پرش صفحات مختلف یک سایت

علاوه بر عوامل مضر و خطرناک افزایش بانس ریت، طراحی سایتتان هم بسیار در نرخ پرش کاربران تاثیرگذار است. برای مثال فرض کنید می‌خواهم قالی خود را برای شستشو به یک قالیشویی بسپارم. وارد گوگل شده و عبارت “قالیشویی در تهران” را جستجو می‌کنم.

تاثیر طراحی سایت در نرخ پرشگوگل لیستی از ارایه دهندگان خدمات قالیشویی در تهران را ارایه می‌دهد و من وارد سایت یکی از آن‌ها می‌شوم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید این شرکت قالیشویی شماره تماس خود را در نوار بالای سایت قرار داده است. من با شماره مربوطه تماس میگیرم ، هماهنگی لازم را انجام داده و بدون هیچ اقدام دیگری از سایت خارج میشوم.

تجربه کاربری خوب باعث کاهش نرخ پرش میشود

ولی من از سایت به این علت خارج نشدم که چیزی که مورد نظرم بود را پیدا نکردم بلکه کاملاً برعکس آن چیز را خیلی سریع پیدا کردم و نیازم برآورده شد.

این مثال به این معنی نیست که اطلاعات تماس خود را در دسترس قرار ندهید. هدف نهایی شما فروش بیشتر است و چه بسا با دور کردن اطلاعات تماس از چشم کاربر یک سفارش حتمی را از دست بدهید. این مثال را بیان کردم تا به بهانه کاهش نرخ پرش کاربران خود را اذیت نکنید! در یک سایت اینترنتی هیچ اولویتی بالاتر از رقم زدن یک تجربه و احساس خوب برای کاربران وجود ندارد.

شما باید سعی کنید با حذف عوامل آزار و اذیت کاربران در سایت خود،نرخ پرش را کاهش دهید تا آن‌ها از سایت شما فراری نباشند. نه اینکه تنها به خاطر تغییر یک عدد در ابزارهای تحلیلی و دل خوش بودن به آن با دست خودتان کاربران را فراری دهید.

کاهش نرخ پرش باید واقعی اتفاق بیافتد نه مصنوعی!

در ادامه راهکارهایی را آورده‌ام تا با روش‌هایی آسان و کاربردی عوامل آزار و اذیت کاربران از سایت خود را حذف کنید تا کاربران به شکل کاملاً واقعی از سایت شما فراری نباشد!


روشهای واقعی برای کاهش نرخ پرش (Bounce Rate)

راه و روشهای کاهش نرخ پرش

تجربه کاربری (UX) را بهبود ببخشید

تجربه کاربری شامل تمام جنبه‌های تعامل کاربر با شرکت ، خدمات و محصولات شماست. در زمینه وب‌سایت تجربه کاربری احساس کلی است که یک کاربر در تعامل با سایت شما دارد.

یک تجربه کاربری خوب وقتی اتفاق می‌افتد که کاربر نه تنها به آسانی بتواند از سایت شما استفاده کند بلکه استفاده از آن برای او خوشایند باشد.این احساس می‌تواند شامل سرعت سایت ، راحتی کار کردن با سایت ، نبود باگ و خطا در سایت ، راحتی تکمیل فرم‌ها و ثبت‌نام ، نبود تبلیغات مزاحم و… باشد.

پس در یک جمله :

در سایت خود باید برای کاربران احساس و تجربه‌ای خوب رقم بزنید.

خیلی از روش‌هایی که در ادامه آورده‌ام زیر مجموعه‌ای تجربه کاربری هستند پس واجب دیدم که این مورد را اول از همه و به عنوان یک اصل کلی بیان کنم.

خوانایی محتوای خود را بالا ببرید

استفاده از فونت مناسب و تمیز ، استفاده از فضای خالی در بین متون ، فضای خالی در بالای محتوا و سایدبارها همگی باعث تمیزی و تمرکز بازدید کننده بر محتوای اصلی صفحه میشود.

در حال حاضر بیشترین حجم محتوای وب‌سایت‌ها از متن تشکیل شده است. پس مطمئن شوید متون شما به آسانی قابل خوانده شدن هستند . مطمئن شوید فونت شما در تمام دستگاه‌ها با سایز مناسب نمایش داده شده و نیازی به بزرگنمایی صفحه نمی‌باشد. اندازه فونت سایت را حداقل برابر 16 پیکسل قرار دهید. از فونت‌های مناسب و خوانا و پرطرفدار در فضای وب مثل ایران یکان یا ایران سنس استفاده کنید.

البته بهبود خوانایی فقط مرتبط با اندازه فونت نیست بلکه باید مطمئن شوید که متون شما از نظر بصری زیبا به نظر می‌رسند. هر جا که ممکن است از رنگ مناسب استفاده کرده ، کلمات مهم را برجسته نمایید ، فاصله بین خطوط را رعایت کنید تا صفحات شما یک ظاهر آراسته داشته باشد. حتی در انتخاب کلمات و لحن نوشتار خود دقت کرده تا به آسانی برای کاربر قابل درک و هضم باشد.

یادتان باشد که افراد معمولاً چگونه صفحات وب را بررسی می‌کنند. آن‌ها معمولاً قبل از مطالعه یک صفحه وب آن را به شکل سریع از بالا تا پایین اسکن می‌کنند و به دنبال المان‌هایی می‌گردند که از کل صفحه برجسته و متمایز باشد. ممکن است آن المان یک تیتر ، عکس یا لغت باشد.

پس به طور خلاصه :

  • قسمت‌های مختلف مقاله را با تیترها و عناوین جداسازی کنید.
  • از بالت پونیت‌ها برای بیان نکات کلیدی استفاده کنید.
  • از نمودار ، تصاویر ، نقل قول ، اسکرین شات استفاده کنید.
  • کلمات کلیدی را برجسته کنید. ( در این کار زیاده روی نکنید)
  • در متن مقاله سوال مطرح کنید تا خوانندگان را بیشتر درگیر کنید.
  • در انتهای مطلب خوب بخش “نتیجه گیری” داشته باشید.
  • بین پارگراف‌های خود از فضای خالی استفاده کنید.
  • فونت مناسب با اندازه مناسب انتخاب کنید.

از لینک‌های داخلی استفاده کنید

یکی از المان‌های محاسبه نرخ پرش این است که افراد تنها یک صفحه از سایت شما را مشاهده کنند. پس بهترین راه کاهش نرخ پرش نگه‌داری کاربران در سایت است.

هر چه افراد صفحات بیشتری در سایت شما را مشاهده کنند یک امتیاز مثبت برای شما منظور می‌شود. یکی از روش‌های مفید و کاربردی که هم برای کاربران و هم برای شما مفید است لینک دادن به سایر مطالب مفید و مرتبط سایت در جاهای مورد نیاز است.

لینک‌سازی داخلی درست باعث می‌شود ربات‌های موتورهای جستجو هم بهتر در سایت شما بخزند و مطالب شما را ایندکس کنند.

هر محتوایی که در وبلاگ خود منتشر می‌کنید سعی کنید در خلال آن به سایر مطالب مهم و مرتبط سایت خود لینک دهید. وقتی افراد در حین مطالعه مقاله‌ای در سایت شما با یک واژه نا آشنا رو‌به رو می‌شوند یا نیاز به اطلاعات بیشتری درباره یک موضوع احساس می‌کنند چه بهتر به جای جستجوی مجدد در گوگل از طریق خود سایت شما به جوابشان برسند.

برای لینک دادن به سایر مطالب سایت خود هم می‌توانید بعضی کلمات را به صورت لینک درآورید و هم می‌توانید از باکس‌های مطالب مرتبط در میان پاراگراف‌ها استفاده کنید.

اگر کلمات را به مطالب دیگر خود لینک می‌دهید حواستان باشد که متنی که لینک شده ( متن لنگر یا anchor text) مرتبط با صفحه مقصد باشد تا از نظر سئو هم به شما کمک کند.

چون به موضوع لینک‌سازی پرداختم دلم نیامد این نکته را هم نگویم:

در هنگام لینک دادن به خارج از سایت خود، لینک‌های خارجی را طوری تنظیم نمایید تا در صفحه یا تب جدیدی در مرورگر کاربر باز شوند. بدین شکل کاربران از صفحه سایت شما خارج نمی‌شوند و پرش کاربران اتفاق نمی‌افتد.

برای این منظور می‌توانید ویژگی target در تگ HTML لینک را برابر _blank قرار دهید و یا می‌توانید از افزونه وردپرسی WP External Links استفاده کرده تا زحمت همه لینک‌های بیرونی سایت شما را بکشد.

استفاده از انواع مختلف محتوا

در کنار محتوای متنی خود همواره سعی کنید از گونه‌ها و فرمتهای مختلف محتوایی استفاده کنید. استفاده از تصاویر ، ویدئو ، صوت همگی باعث جذابیت بیشتر محتوای شما و ماندگاری بیشتر آن‌ها در سایت می‌شود.

با افزایش سرعت اینترنت روز به روز استفاده از محتوای ویدئویی توسط کاربران افزایش یافته است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال 2021 میلادی بیش از 82 درصد ترافیک اینترنت توسط ویدئو مصرف می‌شود.

همچنین طبق نظرسنجی‌های انجام شده از هر 5 نفر ، 4 نفر  مشاهده یک ویدئو را به خواندن مقاله مرتبط با آن ترجیح می‌دهند.

محتوای غیرمتنی آینده وب را تشکیل می‌دهد و اگر می‌خواهید مخاطبان خود را در سایت خود نگه‌دارید همواره استفاده از ویدئو ، صوت و تصویر را از یاد نبرید.

برای تصاویر خود می‌توانید از عکس‌های واقعی ، نمودار‌ها ، اینفوگرافی ، اسکرین شات ، کاریکاتور و … استفاده نمایید.

سعی کنید بعد از هر 200 تا 300 کلمه در وبلاگ خود حتماً از یک تصویر استفاده کنید. استفاده از تصاویر جذاب و با کیفیت (به شرط حجم مناسب) ، ماندگاری کاربران در سایت شما را افزایش داده و در نتیجه باعث کاهش نرخ پرش کاربران می‌شود.

ویدئو‌ها را به صورت خودکار پخش نکنید!
اگر از ویدئو در صفحه محصول یا مقالات خود استفاده می‌کنید و می‌خواهید با تکنیک‌های ویدیو مارکتینگ نرخ تبدیل خود را افزایش دهید در نظر داشته باشید که هیچ وقت ویدئو‌ها را به صورت خودکار پخش نکنید.

هر کاربری قبل از ورود به سایت شما از طریق موتور جستجو ممکن است چندین صفحه را در تب‌های مختلف باز کرده باشد و علاوه بر اینکه اغلب افراد از پخش ناگهانی یک صدا آزرده می‌شوند ممکن است مهم‌ترین قسمت ویدئو ( 3 تا 5 ثانیه ابتدایی) هم از دست برود.

بهترین کار طراحی کاور مناسب برای ویدئو و استفاده از تکنیک‌های عنوان نویسی برای ترغیب کاربر به تماشای ویدئو است.

سرعت پادشاه است

وقتی صحبت از کاهش نرخ پرش در میان باشد بر خلاف گفته معروف بیل گیتس دیگر محتوا پادشاه نیست! شما اگر بهترین محتوای موجود در سطح وب را هم برای کاربر خود تولید کرده باشید ولی صفحه وب شما بسیار کند بارگذاری شود شانس بسته شدن صفحه سایت شما توسط کاربر بسیار افزایش می‌یابد.

افراد فقط ظرف چند ثانیه سایت شما را قضاوت خواهند کرد و اگر با یک سایت کند مواجه شوند نه تنها دیگر به شما سر نخواهند زد بلکه آن را مساوی با بی کیفیتی خدمات و محصولات شما هم در نظر می‌گیرند!

هیچ چیز به اندازه یک وب‌سایت کند کاربران را از سایت شما فراری نمی‌دهد. به ازای هر ثانیه‌ای که سایت شما دیرتر لود شود به مقدار بسیار زیادی به نرخ تبدیل سایت شما آسیب وارد می‌شود.

بر اساس آمار یک ثانیه تاخیر در سرعت بارگذاری سایتتان باعث کاهش 7 درصدی فروش ، 11 درصدی بازدید صفحات و 16 درصدی رضایت مشتریان می‌شود.

اگر سایت شما سریع باشد یک امتیاز مثبت برای سئوی شما نیز به حساب می‌آید و در موتورهای جستجو می‌توانید رتبه‌های بهتری را نیز کسب نمایید.

از ابزارهایی مثل pingdom ، gtmetrix و google page speed  برای بررسی سرعت سایت خود استفاده کنید. بهینه سازی تصاویر ، استفاده از CDN ، استفاده از سیستم کش و هاست مناسب همگی در بهبود سرعت سایت شما مؤثر هستند.

به طراحی و ظاهر سایت خود توجه کنید

بر خلاف گفته معروف “یک کتاب را با جلدش قضاوت نکنید” در دنیای وب بازدیدکنندگان دقیقاً سایت شما را با ظاهر و طراحی‌اش قضاوت می‌کنند!

یک سایت زیبا می‌تواند اعتبار سایت شما را به طور چشمگیری افزایش دهد و یک سایت شلوغ و درهم هم می‌تواند اعتبار سایت شما را زیر سوال ببرد. خیلی از کاربران حتی اگر به محصولی در یک سایت نیاز داشته باشند به خاطر ظاهر و طراحی بد یک سایت ممکن است به آن اطمینان نکرده و به علت زیاد شدن سایت‌های کلاه‌برداری قید خرید و پرداخت آنلاین در آن سایت را بزنند.

در کنار زیبایی همواره سعی کنید یک سایت تمیز و منظم داشته باشید و یکپارچگی را در فونت‌ها ، رنگ‌ها ، آیکن‌ها ، تصاویر و صفحه آرایی سایت خود حفظ کنید.

از طراحی وب پاسخگو استفاده کنید
کاربران مختلفی ممکن است با وسایل مختلفی ( لپتاپ ، موبایل ، تبلت و …) به سایت شما سر بزنند. طراحی وب واکنش پذیر یا پاسخگو (Responsive) باعث می‌شود قالب و ظاهر سایت شما در دستگاه‌های مختلف به هم نریخته و به صورت بهینه نمایش داده شود.

در واقع این نوع طراحی باعث می‌شود برخی المان‌های صفحه وب در دستگاه‌های مختلف تغییر سایز یا تغییر مکان داده و یا حتی برخی المان‌ها از صفحه حذف و حتی اضافه شوند.

اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده می‌کنید اغلب قالب‌های معروف این مورد را رعایت کرده‌اند.

برای اینکه متوجه شوید که آیا وب‌سایت شما برای کاربران موبایل مناسب است یا خیر می‌توانید از ابزار Google mobile friendly test استفاده کنید.

پاپ آپ‌های خود را به درستی تنظیم کنید

فرض کنید وارد یک مغازه شده‌اید و یک فروشنده به محض ورود سمت شما بیاید و شما را مورد سوال قرار دهد.چه حسی پیدا می‌کنید؟ حتماً همگی این فروشندگان مزاحم را تجربه کرده‌اید و حتی در صورت علاقه به محصولات فروشگاه ترجیح می‌دهید آن فروشگاه را ترک نمایید.

همه افراد برای انس گرفتن با یک فضا چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین نیازی به کمی زمان دارند. منظورم حذف کامل پاپ‌آپ‌های سایت نیست و منکر کمک آن‌ها به بهبود نرخ تبدیل سایت و جمع‌آوری Lead نیستم ولی بسیار باید در زمان بندی نمایش آن‌ها دقت کنید.

خیلی افراد از دست پاپ آپ‌های مزاحم همواره بدون نگاه کردن به محتوای پاپ آپ آنها را چشم بسته می‌بندند و این کار در تمام سایت‌ها برای آن‌ها تبدیل به یک عادت شده است.

اگر خیلی زود و به تعداد زیاد پاپ آپ نمایش دهید ممکن است موجب عصبانی بازدیدکنندگان خود شوید به طوری که هیچگاه دیگر به سایت شما سر نزنند. اگر هم خیلی دیر پاپ آپی را نمایش دهید ممکن است قبل از آن سایت شما را ترک کرده باشند.

شما باید همواره تست و بررسی کرده و زمان مناسب نمایش پاپ آپ بر روی سایت خود را بدست آورید.

نمایش  پاپ‌آپ هنگام خروج کاربر از سایت
گاهی اوقات کاربر تصمیم میگیرد سایت شما را ترک کند. می‌توانید با تنظیم نمایش پاپ‌آپ در هنگام بسته شدن صفحه پیشنهادی ویژه طراحی کرده و ایمیل او را جمع‌آوری کنید. بدین ترتیب ارتباط خود را با او از دست نمی‌دهید. یا می‌توایند یک تخفیف لحظه آخری در این پاپ آپ به او نمایش دهید و آخرین شانس خود را برای ماندگاری کاربر امتحان کنید.

کادر جستجوی سایت را جدی بگیرید

اغلب افراد به این دلیل از سایت خارج می‌شوند که نتوانسته‌اند مطلب یا محصول مورد نظر خود را در سایت پیدا کنند. برای حل این موضوع شما باید نوار جستجو در سایت خود را تا می‌توانید برجسته کرده و در تمام صفحات جلوی چشم مخاطب قرار دهید.

نوار جستجو بهتر است جای تایپ حداقل 27 کارکتر را داشته باشد. اگر نمی‌توانید همچین فضایی در سایت خود به نوار جستجو اختصاص دهید، آن را به صورت داینامیک طراحی کنید. یعنی یک مکان جستجو به صورت کوچک‌تر در قالب خود طراحی کنید ولی کادر جستجو با کلیک کاربر روی آن بزرگ شود.

تاثیر منو در نرخ پرش

همچنین میتوانید نوار جستجو را در هدر خود به صورت چسپان قرار دهید تا با اسکرول کردن کاربر نوار جستجو همواره در معرض دید او باشد.

تاثیر کادر جستجو در نرخ پرش

البته در مورد جستجو در سایت فقط اندازه کادر جستجو مهم نیست. اگر شما نتوانید نتایج درست را به کاربر نمایش دهید و به او در جستجو کمک کنید کاربر با تجربه بدی رو به رو خواهد شد.

ممکن است کاربری به دنبال کتاب “شیوه گرگ” در سایت شما باشد و کلمه گرگ را در سایت شما جستجو کند. شما ممکن است در محصولات خود، لباسی با طرح گرگ یا قاب گوشی با طرح گرگ و هم عروسک یا اسباب بازی گرگ داشته باشید. اگر به کاربر نتایج نامرتبط با جستجوی او نمایش دهید از سایت شما نا امید خواهد شد و از آن خارج می‌شود.

پس بهتر است در هنگام جستجو با نمایش درست دسته بندی به او کمک نمایید.

قسمت‌های اصلی صفحه را به مطالب مهم اختصاص دهید

همانطور که گفتم اکثر کاربران فقط در چندین ثانیه ابتدایی تصمیم میگیرند که آیا از یک سایت خوششان می‌آید یا خیر. آن هم فقط با یک نگاه کلی به سایت و حتی بدون اندکی اسکرول کردن!

پس قسمت بالایی سایت شما یعنی قسمتی که بدون نیاز به اسکرول قابل نمایش است (above the fold) مهم‌ترین قسمت هر صفحه از سایت شماست و باید صریحاً توضیح دهد که آن صفحه درباره چه موضوعی است.

از آنجایی که هر صفحه شما باید یک هدف و دعوت به اقدام (CTA) هم داشته باشد پس بهتر است دعوت به اقدام خود را هم در قسمت بالایی صفحه قرار دهید. خیلی واضح و مشخص پیشنهاد خود را برای کاربر بیان کرده و همچنین بگویید از او چه می‌خواهید!  نگذارید کاربر برای پیدا کردن خواسته شما حتی اندکی فسفر بسوزاند.

یادتان باشد سردرگمی و گیج شدن کاربر برابر خروج او از سایت شماست.

در صفحه محصول دکمه افزودن به سبد خرید و همچنین المان‌های مهم دیگری مثل قیمت ، رنگ ، سایز و …  را جلوی چشم قرار دهید.  اگر گزینه‌های انتخابی کمی قبل از اضافه شدن محصول به سبد خرید وجود دارد می‌توانید از نوار چسبان خرید در صفحات محصول خود نیز استفاده کنید.

کاهش بانس ریت با دعوت به اقدام مناسب

در برخی موارد ممکن است بازدیدکننده سایت شما هنوز آمادگی لازم برای خرید را نداشته باشد و نیاز است که زمان بیشتری را برای متقاعد کردن او صرف کنید.

می‌توانید در صفحات محصول خود به اطلاعات بیشتر درباره محصول ، دفترچه راهنمای محصول ، نظرات و نقدهای کاربران دیگر لینک دهید. ولی همواره در نظر داشته باشید که دعوت به اقدام خرید در تمام این قسمت‌ها در دسترس کاربر باشد.

هنر شما این است که کاربر را انقدر در سایت خود نگه دارید (البته نه با زور بلکه با محتوای ارزشمند) تا در آخر متقاعد به خرید شود.

پیشنهادات ویژه ارایه دهید
ارایه پیشنهادات ویژه فروش ، تخفیف یا پیشنهادات با محدودیت زمانی همواره باعث جلب توجه کاربران می‌شود. می‌توانید بهترین پیشنهاد موجود در سایت خود برای کاربران را در صفحه اصلی یا در هدر تمامی صفحات نمایش دهید.با ارایه پیشنهادات وسوسه کننده حتی اگر کاربری قصد ترک سایت شما را داشته باشد ترجیح میدهد از سر کنجکاوی هم که شده با کلیک بر روی پیشنهاد شما محتوای مربوط به آن را مطالعه و بررسی نماید.

از تبلیغات مزاحم استفاده نکنید

اگر تبلیغات مختلفی را در سایت خود نمایش می‌دهید همواره سعی کنید آن‌ها را در مکانی قرار دهید که برای کاربران مزاحمتی ایجاد نکند.

هیچ چیز مانند تبلیغات مزاحم کاربران را از یک سایت فراری نمی‌دهد. هیچ وقت تبلیغات را در جاهای مهمی که کاربران به آن نگاه می‌کنند مثل هدر ، منو و محتوای اصلی سایت قرار ندهید.

اگر هم به خاطر کسب درآمد مجبور به اینکار شدید سعی کنید یک جایگاه مشخص و ویژه برای تبلیغات خود در نظر بگیرید که تشخیص تبلیغات از محتوای اصلی سایت برای کاربر آسان باشد.

فکر می‌کنم نیازی به یادآوری فاجعه بودن تبلیغات پاپ آپ هم نباشد.

هدایت کاربران در سایت را آسان کنید

مهم‌ترین صفحات سایت خود را مشخص کرده و از طریق منوی بالایی سایت در دسترس کاربران قرار دهید. هیچ وقت کاربران نباید برای یافتن چیزی در سایت شما نیاز به فکر کردن داشته باشند یا سرگیجه بگیرند.

خوشبختانه به علت مشابهت زیاد قالب‌های سایت‌های مختلف کاربران به مکان منو‌ها همواره در بالای سایت عادت کرده‌اند. با این حال شما می‌توانید مکان‌های مختلف برای قرار دادن منو‌ها را بررسی کرده و از کاربران بازخورد بگیرد.

سعی کنید کاری کنید که کاربر با کم‌ترین تعداد کلیک ممکن ( حداکثر 3 کلیک) از هرجایی در سایت شما به محصول یا مطلب مورد نظر خود برسد. همچنین قسمت‌های مهم و پر استفاده برای هر فردی مثل پنل کاربری را در معرض دید او قرار دهید.

استفاده از مکان نما (breadcrumb) در سایت هم می‌تواند به هدایت بهتر کاربران کمک نماید.

عوامل حواس پرتی کاربر را حذف کنید

تعداد انتخاب زیاد اغلب باعث گیج شدن افراد و ناتوانی آن‌ها در اقدام می‌شود. برای شروع از بمباران کاربران با اطلاعات مختلف در صفحه اصلی سایتتان خودداری کنید.

خلوتی فضای سایت باعث می‌شود کاربر بهتر بتواند موارد مورد نیاز خود را پیدا کند و حس بهتر و راحت‌تری با سایت شما داشته باشد.

بین قسمت‌های مختلف سایت فضای خالی برای تنفس بگذارید. در واقع هر چیزی را که می‌توایند و به نظرتان المان اضافه‌ای در سایت است و باعث سردرگمی کاربر می‌شود را از سایت حذف کنید.

هدر و سایدبار خود را تا می‌توانید از المان‌های بی مورد خالی کرده و در تمام صفحات سایت با یک طراحی ساده و خلاصه به سمت کاهش عوامل حواس پرتی پیش بروید.

به هر کاربر محتوای مخصوص به خودش را نمایش دهید

ممکن است در یک کمپین مخاطبان هدف متفاوتی داشته باشید. بهتر است که برای هر مخاطب هدف خود صفحات فرود متفاوت و مناسب آن‌ها را طراحی کنید.

در هر صفحه به نیاز اصلی مخاطب هدف آن صفحه توجه نمایید و همه کاربران را با یک چشم نگاه نکنید. هر چه محتوای صفحه برای کاربر شما اختصاصی‌تر و شخصی‌تر باشد احتمال اینکه سایت شما را ترک کند کمتر خواهد بود.

اگر سایتی بین المللی دارید به راحتی می‌توانید مکان فرد را بدست آورید و محتوا و زبان سایت را با توجه به موقعیت جغرافیایی او نمایش دهید.

اگر فروشگاه اینترنتی دارید می‌توانید با توجه به صفحاتی که کاربر در گذشته بازدید کرده است، محصولات مورد علاقه او را شناسایی کرده و بیشتر به او نمایش دهید.

همچنین در نظر داشته باشید که در هنگام نوشتن مقالات ، تبلیغات یا سئوی سایتتان سعی نکنید افراد را فریب دهید و بازدیدکنندگانی به سایت خود جذب کنید که جزو مخاطبان هدف شما نیستند. هر چقدر هم که سایت شما زیبا و بهینه باشد وقتی افراد علاقه‌ای به موضوع سایت شما نداشته باشند از آن به سرعت خارج خواهند شد و همین امر بانس ریت شما را افزایش می‌دهد.

از چت زنده استفاده کنید

داشتن بخش جستجوی قوی و همچنین یک بخش راهنما در سایت بسیاری از مشکلات کاربران را حل می‌کند. با این حال قرار دادن یک چت باکس با پشتیبانی که کاربران را به شکل آنلاین راهنمایی کند امتیازی دیگر برای شما محسوب می‌شود.

در فرآیندهای مختلف وب‌سایت کاربران ممکن است با مشکلات مختلفی رو به رو شوند که اصلاً ذهنمان هم از وجود آن‌ها آگاه نباشد و وجود یک بخش چت زنده سریع‌ترین راه ارتباطی کاربران با ما است.

یک پشتیبان مجرب در پشت چت زنده علاوه بر توانایی‌اش در هدایت کاربران و کاهش بانس ریت ، می‌تواند کاربران را برای خرید هم متقاعد نماید.

این نکته را مد نظر داشته باشید که چت باکس شما می‌تواند به طور عادی فعال نباشد و فقط در برخی صفحات سایت یا وقتی که بر اساس الگوریتم‌هایی خاص پی به گم شدن کاربر در سایت برد یا پس از گذشتن مدت زمانی خاص از حضور کاربر در سایت نمایش داده شود.

از A/B تست استفاده کنید

به عنوان نکته آخر همواره به تست و بررسی موارد مختلف بپردازید. ممکن است در صفحات فرود شما عنوان یا دعوت به اقدام مناسبی وجود نداشته باشد و کاربران را درگیر نکند و همین عاملی برای بی تفاوت بودن کاربران و خروج آن‌ها از سایت شما باشد.

همواره عناوین و دعوت به اقدام‌های خود را بهبود داده و مورد امتحان قرار دهید. کپی رایتینگ و عنوان نویسی از مهم‌ترین فاکتورها برای درگیر کردن مخاطب و کاهش بانس ریت هستند.

عنوان نویسی بیشتر بدانید :
نوشتن عناوین و تیترهای فوق جذاب : راهنمای قدم به قدم

ابزارهای تست A/B که موارد مختلفی را به تعداد مساوی به کاربران نمایش داده و مورد برتر را برای شما مشخص می‌کنند کم نیستند. حتی اگر از این ابزارها استفاده نمی‌کنید خودتان می‌توانید به صورت دستی عناوین و المان‌های مختلف صفحات خود را تغییر دهید و اثر آن را در بهبود نرخ پرش، نرخ تبدیل و اقدام کاربران سایت خود بررسی کنید.


امیدوارم روش‌های گفته شده در این مطلب را همین حالا به کار ببرید و تاثیر بی‌نظیر کاهش نرخ پرش در کسب رتبه بهتر در گوگل را مشاهده کنید. همانطور که گفتم اگر کاربران از سایت شما فراری نباشند و زمان بیشتری را در آن سپری کنند شانس شما برای تبدیل آن‌ها به مشتری به شدت افزایش یافته و در نتیجه فروش و سودآوری شما نیز افزایش می‌یابد.

شما چه راه‌های دیگری برای کاهش نرخ پرش می‌شناسید؟ از روش‌های گفته شده چه راهکاری را در سایت شخصی خود استفاده کرده‌اید و برای شما موثر بوده است؟ کاهش بانس ریت کاربران چه تاثیری در کسب و کار آنلاین شما گذاشته است؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا